התחברות

נא הכנס את מספר הטלפון שלך למטה נא הכנס את הקוד שנשלח לטלפון שלך שלח קוד מחדש
עדיין אין לך משתמש? הרשם ליוצאים לשינוי עכשיו!

לקראת היציאה לאזרחות

מיתר גולדין

השחרור מצה”ל הוא נקודת ציון משמעותית מאוד. פעמים רבות נדרשת תקופת הסתגלות לחיים האזרחיים, בדיוק כפי שנדרשה תקופת הסתגלות לחיים בצבא. בתקופה זו עליכם לסלול לעצמכם נתיב עצמאי שיאפשר לכם להתבסס כלכלית, ללמוד ולהתפתח. ריכזנו כאן כמה דרכים שצה”ל, המדינה וגופים אחרים מעמידים לרשות החיילים המשוחררים.

 

כנס משתחררים

כל חייל העומד לפני שחרור יקבל זימון לכנס משתחררים. בכנס יסבירו ויפרטו לכם מה הזכויות המגיעות לכם מעצם היותכם חיילים משוחררים. בכנס יש גם נוכחות גדולה של נציגים מטעם מוסדות ללימודים גבוהים, הכשרה מקצועית ומקומות תעסוקה שונים. תוכלו לפנות לנציגים ולקבל מידע והטבות ברישום.

 

סדנאות ההכנה לקראת שחרור

לוחמים, חיילים בודדים, חיילים תושבי הפריפריה וחיילים השייכים לאוכלוסיות ייחודיות יקבלו הזמנה נוספת, הזמנה להשתתף בסדנאות הכנה לקראת שחרור. בסדנאות אלו תקבלו מידע וכלים יעילים לקראת היציאה לאזרחות.

גם כנס משתחררים וגם סדנאות ההכנה מאורגנים על ידי היחידה להכוונת חיילים משוחררים של משרד הביטחון. זוהי יחידה שתפקידה הוא לעזור לחיילים לעבור ממסגרת הצבא לאזרחות. ליחידה יש מרכזים ברחבי הארץ, תוכלו לפנות למרכזים אלו ולקבל ייעוץ והכוונה בכל היבטי המעבר בין הצבא לאזרחות, כולל אבחון וייעוץ תעסוקתי.

 

הטבות לחיילים משוחררים

מענק שחרור ופיקדון אישי

מענק השחרור והפיקדון האישי הם סכומי כסף שמגיעים לכם אם סיימתם שירות צבאי או שירות לאומי.

מענק השחרור הוא סכום כסף שנכנס ישירות לחשבון הבנק של המשתחררים תוך 60 יום מיום השחרור. תוכלו להשתמש בכסף לכל מטרה. גובה המענק משתנה לפי אורך השירות ואופיו.

הפיקדון האישי הוא סכום גבוה יותר אך השימוש בו מותנה: בחמש השנים הראשונות לאחר השחרור תוכלו להשתמש בכסף למטרות ספציפיות בלבד: לימודים, הכשרה מקצועית, הקמת עסק, רכישת דירה או למימון חתונה. לאחר חמש שנים, ולמשך שנתיים, תוכלו להשתמש בכסף לכל מטרה. כספי הפיקדון עומדים לרשות החיילים המשוחררים תוך שבועיים עד חודש ממועד סיום השירות הצבאי או הלאומי. כספי הפיקדון אינם מוזרמים ישירות לחשבון הבנק. אם ברצונכם למשוך את הכסף, עליכם למלא טופס ולגשת לסניף של בנק לאומי או בנק הפועלים (כן, גם אם אין לכם חשבון באחד מהבנקים האלה).

שימו לב: אם לא תמשכו את הפיקדון בתום 7 שנים מיום השחרור, לא תוכלו למשוך אותו.

לבדיקת הסכומים המדויקים של המענק והפיקדון והתנאים לקבלתם קראו באתר האגף והקרן לחיילים משוחררים. באתר זה תוכלו למצוא מידע רב על הזכויות המגיעות לכם, תשובות לשאלות נפוצות וטיפים בנושאים המעסיקים חיילים משוחררים.

 

אתר נוסף ששווה להכיר – האתר של עמותת מומנטום עמותה זו הוקמה כדי לתמוך, לסייע ולכוון את הדור הצעיר בשלב המעבר מהשירות הצבאי לאזרחות.

 

חיילי מילואים זכאים גם הם להטבות מיוחדות. קראו על כך כאן.

 

מקורות סיוע נוספים שכדאי להכיר

יתד  –התוכנית הלאומית לצעירים וצעירות במצבי סיכון. אם הוכרתם כחיילים בודדים מומלץ לפנות ליתד ולקבל מלגות, ליווי אישי, סיוע בהשלמת השכלה ועוד.

פעמונים – ארגון המסייע ברכישת כלים להתנהלות כלכלית נכונה. ככל שתקבלו הכוונה בתחום בשלב מוקדם יותר בחייכם כך התנהלותכם הכלכלית תהיה מודעת, מחושבת ויציבה יותר.

נט”ל – ארגון המספק תמיכה רגשית לנפגעי טראומה על רקע לאומי.

להרחבה, אתם מוזמנים לגלוש לעמוד שלנו: עמותות וארגונים ששווה להכיר.

 

מלגות ליוצאי צבא

חיילים משוחררים שרוצים ללמוד זכאים לקבל מלגות. מלגות מוענקות ללימודים במכינות קדם אקדמיות, ללימודי תואר וללימודי תעודה. חלק מהמלגות מוענקות על ידי משרד החינוך ומשרד הביטחון, ומלגות אחרות, רבות יותר, מוענקות באמצעות קרנות וארגונים אחרים. חלק מאותם גופים מתנים את קבלת המלגה בשירות צבאי. חיילים בודדים זכאים למלגות נוספות. כדאי לבקש את תיק הת”ש שלכם כדי שתוכלו לצרף מסמכים רלוונטיים ממנו בבקשות המלגה. להרחבה בנושא זה קראו בעמוד המלגות שלנו.

 

חשוב לדעת!

ביטוח לאומי: עד גיל 18 ובמהלך השירות לא תצטרכו לשלם לביטוח הלאומי. אולם לאחר חודשיים מיום השחרור תידרשו לשלם מדי חודש בחודשו. אם תמצאו עבודה, המעסיקים שלכם ישלמו עבורכם. אם לא, עליכם להעביר את התשלום בעצמכם. חשוב לא להזניח זאת שכן אי-תשלום לביטוח הלאומי עלול לגרור תשלומי ריבית וסנקציות אחרות.

אנו ממליצים להכיר את הזכויות והחובות שלכם בביטוח הלאומי, גם כדי להכיר את המערכת שתלווה אתכם במשך שנים רבות ולדעת כיצד תוכלו להיעזר בה במידת הצורך. מוזמנים לקרוא כאן.

 

קופת חולים: בזמן השירות כל נושא הבריאות שלכם היה באחריות הצבא. לאחר השחרור תחזרו לקבל טיפול ומענה רפואי בקופת החולים שאליה אתם שייכים. ודאו שיש ברשותכם כרטיס קופת חולים. אם אין לכם פנו במהירות לקופת החולים ובקשו להנפיק כרטיס.

 

להרחבה קראו באתר הביטוח הלאומי, בעמוד הייעודי לחיילים משוחררים.

 

רוצה לדעת עוד?
שחרור משירות
01/03/2023
דילוג לתוכן