תנאי שירות – מה זה אומר בכלל?
יש מי שמקשיבה לכם
בעת תהליך הקליטה שלכם בצה”ל ייפתח לכם תיק ת”ש (תנאי שירות), תיק הת”ש יכלול את כל הבקשות שתגישו לאורך השירות. מרגע הגיוס אתם עתידים לפגוש מש”קית ת”ש בכל תחנה שתעברו, בטירונות וכאשר תעברו לבסיס הקבע שלכם. במקרים מסוימים תפגשו אותה גם לפני הגיוס. בעזרת המש”קית ת”ש תוכלו להגיש בקשות שקשורות לתנאים הסוציאליים שלכם כדי שתוכלו להמשיך ולשרת בראש שקט.
משכורת:
בשנת 2021 הוחלט על העלאת שכר החיילים ב-50%. אנו ממליצים להיכנס לאתר צו ראשון ולהתעדכן בגובה השכר כעת. המשכורת הצבאית תיכנס לחשבונכם בכל 1 בחודש.
הכרה בחייל בודד:
לפי תפיסת הצבא, המערכת מופקדת על שלומם של החיילים ודואגת למילוי הצרכים הבסיסיים שלהם. על כן, במקרה שחיילים לא מקבלים סיוע ותמיכה מהמשפחה, הצבא דואג להם. מסגרת זו מתאפשרת כאשר מגדירים את החייל או החיילת “חייל בודד”. כאן תוכלו לקרוא על הזכויות של החיילים הבודדים ומהם תנאי הזכאות להגדרה זו. נציין כי ההכרה בחייל בודד מקנה גם זכויות לאחר השחרור מצה”ל, כדאי לקרוא עליהן בעמוד זה.
הגדרות ל”חייל בודד”
בצה”ל יש שלוש הגדרות לחייל בודד:
- בודד מובהק – חייל שעלה מחו”ל ללא משפחתו.
- בודד חריג – חייל שלא נמצא כלל בקשר עם משפחתו.
- בודד ללא עורף כלכלי – הגדרה זו היא הנחיה חדשה של צה”ל, בעבר היה נדרש להוכיח נתק מלא מהמשפחה. כיום, בעקבות הבנות שהושגו עם עמותת “יוצאים לשינוי”, לא נדרש להוכיח נתק מלא, וגם חיילים שנמצאים בקשר עם משפחתם יכולים להיות מוגדרים “חיילים בודדים”, אם אינם זוכים לתמיכה כלכלית מהמשפחה.
ההכרה כחייל בודד כרוכה בביקור בית אצל ההורים, אם הם מאפשרים זאת.
לבקשה להכרה כחייל בודד מומלץ להוסיף מכתבי המלצה מחברים/אנשי מקצוע שמכירים את סיפורכם, וכמובן – לצרף לבקשה מכתב אישי שלכם.
לעזרה ולהכוונה בנושא זה, פנו אלינו כאן.
פתרונות דיור:
יש שלל של פתרונות מגורים עבור חיילים בודדים או חיילים שמשרתים רחוק מהבית.
- דירות אל”ח (אגודה למען החייל) או בדירות של צה”ל. בדירות אלו הריהוט והאוכל על חשבון צה”ל, הדיירים הנוספים הם חיילים שזכאים כמוכם למגורים בדירה.
- קיימת אפשרות להתארח אצל משפחות בקיבוצים ברחבי הארץ.
- מגורים בבית החייל. מגורים אלו דומים בתנאיהם למגורים בפנימייה. למידע נוסף קראו באתר קרן לב”י.
- סיוע בשכר דירה. תוכלו לשכור דירה ולבקש סיוע במימון השכ”ד. את גובה המימון תוכלו לברר אצל המש”קית ת”ש. אחת לשנה יבקרו בדירה נציגי הצבא.
- דירות מגורים וליווי מטעם עמותת “מייקל לוין”. לפרטים על תוכנית זו קראו באתר העמותה.
סיוע כלכלי:
אם במהלך השירות תיקלעו לקושי כלכלי חריג, תוכלו לפנות למשק”ית ת”ש, והיא תנחה אתכם כיצד להגיש בקשה להלוואה, למענק או לקבלת תלושי מזון. לפרטים נוספים קראו כאן.
נוסף על כך, חיילים שזכאים לסיוע בשכר דירה זכאים גם להנחה בארנונה ובתשלום לחברת החשמל. חשוב לוודא שחשבונות הדירה הם על שמכם, וכך תקבלו הנחה באופן אוטומטי.
תעסוקה בזמן השירות הצבאי:
כל חייל רשאי להגיש בקשה לעבוד בזמן שירותו. פנו למש”קית ת”ש כדי שתנחה אתכם כיצד להגיש את הבקשה. על פי רוב, האישור מותנה בתנאי השירות של החייל המגיש – האם הוא משרת בבסיס סגור או פתוח, מהי מסגרת הפעילות שלו וכדומה. חיילים בודדים יכולים להגיש בקשה לעבוד ללא צורך בצירוף מסמכים.
שירותי רפואה בצה”ל:
שירותי הרפואה שתקבלו בזמן השירות תלויים בבסיס שבו תשרתו. לרוב, שירותי הרפואה ניתנים במרפאות צה”ליות, ובמקרים חריגים החיילים מופנים לקבלת שירות במוסדות אזרחיים. במקרה של פנייה למיון תקבלו החזר הוצאות, אם תוכיחו שהייתה סיבה טובה לפנות לבית החולים. כמו כן, תוכלו לפנות לכל אחת ממרפאות “ביקורופא” הפתוחות 24 שעות ביממה.
חסר לכם מידע? רוצים הכוונה פרטנית? אנחנו כאן בדיוק בשביל זה! מוזמנות ומוזמנים לפנות אלינו כאן.
למעבר לפורטל הזכויות של יוצאי החברה החרדית בצה”ל הקליקו כאן.