כשאנחנו שומעים את המילה ‘פסיכולוגיה’ אנחנו לרוב מדמיינים אנשים שחוקרים דיכאון וחרדה, מטפלים בפוסט טראומה וכולי. חלקנו נזרקים לחדר עם שתי כורסאות, שולחן צד וחבילת טישיו, נזכרים בכל הצרות שלנו ובפסיכולוג עם משקפיים עגולות שמנסה לפתור את הבעיות.
בשנת 1998 מרטין סליגמן הביא לעולם את הבשורה של הפסיכולוגיה החיובית שמטרתה לחקור את האושר של האדם במקום את הצרות שלו. מפה לשם, קיים בעולם הזה פסיכולוגיה מסוג שמתמקד בצד החיובי של החיים, כזה שנותן דגש לדברים השמחים ולחוזקות של האדם, ומלמד אותנו איך לקחת את החיים קצת יותר בקלות.
הסלון הירושלמי מזמין אתכן ואתכם להשתתף בסדנת פסיכולוגיה חיובית בת ארבעה מפגשים שיפתחו לכם צוהר למדע הפסיכולוגיה החיובית והאושר. במפגשים נדבר ונתנסה בשיפור התפקוד המיטבי, בזיהוי החוזקות, מימוש עצמי ומשמעות אישית.
תכל’ס, מה נלמד?
מפגש ראשון (17.6):
- היכרות קבוצתית.
- רקע כללי על תחום הפסיכולוגיה החיובית.
- על המתח והקונפליקט בין מי שאנחנו לבין מי שהיינו רוצים להיות.
מפגש שני (24.6):
- מהשלילי לחיובי – על הבחירה להיות אנושי ועל היכולת והחופש לבטא את מרחב הרגשות שלנו.
- מאמונה למציאות – על ציפיות חיוביות, אופטימיות ותקווה, מיקוד, פרשנות חיובית של אירועים ודפוסי חשיבה גמישים.
מפגש שלישי (1.7):
- על המושג Flow (זרימה), מה הקסם שלו ואיך הוא משפיעה על חיינו?
- תכלס, כיצד בוחרים במה להתמקד בחיים כדי לצאת לדרך חיובית ומקדמת.
מפגש רביעי (8.7):
- הכרת תודה כדרך חיים.
- עקרונות בסיסיים במיינדפולנס כדרך חיים.
- סיכום ויציאה לדרך חדשה.
את הסדנה תנחה אילנה וינשטיין – מנחת סדנאות ויועצת ארגונית. בוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית, תואר שני בהתנהגות ארגונית – מנהל עסקים, ובוגרת תוכנית לאימון אישי באוניברסיטת תל אביב.
מועד ומיקום הסדנה: ימי חמישי בין השעות 19:00-21:00 בסלון הירושלמי (כי”ח 5) למשך ארבעה מפגשים. המפגש הראשון יתקיים ב 17/6.
עלות הסדנה: ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש ובתשלום של 40 ש”ח בעת מועד ההרשמה.
שימו לב! ההרשמה מסתיימת אך ורק לאחר התשלום. מילוי הפרטים האישיים אינו מספיק.
לכל שאלה או התייעצות ניתן לפנות לאסתי בכתובת המייל: manager.jer@leshinuy.org
הסדנה מיועדת ליוצאות ויוצאי החברה החרדית בלבד!
ההרשמה מלאה, לא ניתן להירשם יותר. כדי לא לפספס פעילויות הקליקו כאן כדי להצטרף לקבוצת הוואטסאפ של הסלון הירושלמי.