“כל עוד אני כותבת, העולם הזה הוא בית” (איריס אליה כהן)

לכמה מאיתנו יש במגירה טקסטים שממש היינו רוצים שיתפרסמו? מחשבות ורעיונות שחשוב לנו לשתף עם העולם?
מגזין “התקופה” שם לו למטרה להשמיע את מגוון הקולות של תנועת היציאה מהחברה החרדית, את ההגיגים את הפרפראות, את הדעות ואת הסיפורים הייחודים של היוצאות והיוצאים.
לקראת הרחבת המגזין, אנו מקיימים סדנת כתיבה פרקטית לדור החדש של כותבי התקופה, ומזמינים את כל החולמות והחולמים להגשים את עצמם.

למי הסדנה מתאימה?
לאנשים ונשים יוצאי החברה החרדית שחוטאים בכתיבה ורוצים ללמוד כיצד לזקק את המסר שלהם, למצוא את הקול הייחודי והיצירתי שלהם, ולהשתלב בצוות הכותבים של “התקופה”.
תכל’ס, מה יהיה בסדנה?
נחדד ונשייף את יכולות הקריאה והכתיבה האישיות שלנו, ונלמד להוציא את הקול שלנו בצורה יצירתית, אותנטית וברורה. בתחילת הסדנה נבחר ספר שמדבר אלינו ושנעים לנו לבקר בו, ונלמד למקסם את הביקור שלנו בו, גם מהיבט הביקור וגם מההיבט הביקורתי. נלמד לזקק את המסר ואת הקול האותנטי שלנו, ובסוף הסדנה נצא עם טקסט מלוטש שנכתוב על הספר.

נעשה זאת דרך למידה על שלושת מרכיבי הביקור:

על הקריאה:
למה אנחנו קוראים? איך החיבור האינטימי עם הגיבור והדמויות משפיע עלינו, ומה הם הדרכים שבהם ז’אנרים שונים מפעילים אותנו?

על הכתיבה:
למה אנחנו כותבים? איך לזהות את הסגנון האישי שלנו ואיך לשמור עליו לאורך הטקסט? איך לשמור על הסדר הפנימי של מה שאנחנו כותבים בלי לאבד את המסר, ואיך לערוך טקסט ולזהות עיקר וטפל?

על הביקורת:
איך כותבים מאמר ביקורתי? מה חייב להיות בכל ביקורת ומה מייחד אותה? איך להמחיש רעיון מופשט לכדי מסר ברור, ואיך לשמור על יצירתיות בלי להתפזר?

לצד הביקור שלנו בספר נתרגל כתיבה יצירתית, אותנטית וברורה דרך תרגילי כתיבה מרתקים. הינה שתי דוגמאות (שממש מותר כבר להתחיל לחשוב עליהם):
• כתבו את הכריכה האחורית של הספר שלכם ש(עוד) לא קיים.
• מה יהיה הטקסט האחרון שתכתבו רגע לפני שאתם נופחים את נשמתכם?

הכותבות והכותבים המצוינים יצטרפו לצוות הכותבים בתשלום של מגזין “התקופה”.

את הסדנה ינחה: יענקי גולדברג, בן 29 מחיפה, יוצא החברה החרדית, מבקר ספרות באתר mako, עורך וכותב ב-mako ובאתר 12N בנושאי גוף ונפש, תרבות ואיכות חיים. יענקי בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ומחזיק בתעודת מטפל ב-NLP. כיום לומד לתואר שני באומנויות.

בין כתביו של יענקי תוכלו למצוא ביקורות על ספרים של מאיר שלו, אורלי קסטל בלום, מישל וולבק, איין ראנד ונעה ידלין.

מועדי הסדנה: הסדנה תתקיים בימי שני בין השעות 19:30-21:00 למשך 10 מפגשים. המפגש הראשון יתקיים בתאריך 20/3. שימו לב! בחול המועד פסח לא יתקיים מפגש. המפגש האחרון יתקיים ב- 29/5

מיקום הסדנה: הסלון התל אביבי שטרוק 21.

עלות: 50 שקלים עבור כל המפגשים.

תהליך הקבלה לסדנה:

  • הבנה כי יש לך מוטיבציה להצטרף לצוות הכותבים של המגזין.
  • מילוי הפרטים בטופס ההרשמה שבתחתית העמוד.
  • מעבר ריאיון אישי עם מנחה הסדנה וצוות המגזין.
  • לאחר מעבר הריאיון יש לבצע תשלום חד פעמי של 50 שקלים.

לכל שאלה או התייעצות ניתן לפנות להדס בכתובת המייל: hadas@leshinuy.org

הפעילות מיועדת ליוצאות ויוצאי החברה החרדית בלבד ומוגבלת ל 10 משתתפות ומשתתפים בלבד!