העשייה של יוצאים לשינוי
יוצאים לשינוי פועלת במגוון זירות המשפיעות על חיי היוצאים בשאלה בישראל, בעמוד זה תוכלו לפגוש אותן
תחומי הפעילות שלנו
רקע
עמותת “יוצאים לשינוי” פועלת להבטחת זכויות, יעוץ, הכוונה וסיוע אישי ליוצאים בשאלה מהחברה החרדית. העמותה הוקמה ע”י יוצאים בשאלה ופועלת באמצעות עבודה מול קובעי מדיניות, פיתוח והפעלת תוכניות והעלאת סוגיית היוצאים בשאלה למודעות הציבורית.
העמותה מסייעת לכל בוגרי המגזר החרדי ללא התייחסות לאמונתם הדתית, מצבם הנפשי או המשפחתי, השלב בו הם נמצאים בתהליך היציאה או כל תנאי אחר. בפעילותה שמה העמותה דגש על סיוע ישיר של המדינה ומוסדות ציבוריים ליוצאים בשאלה, על מנת להקנות להם כלים אשר יאפשרו להם להתקיים בכוחות עצמם.
העמותה נרשמה והחלה בפעילות בתחילת שנת 2013. החל מתחילת שנת 2017 הרחיבה העמותה את פעילותה בתחום הפרט והיא מפעילה את פרויקט “הסלון” – מרכז הכוון וקהילה ליוצאים בשאלה בירושלים ובתל אביב.
הצורך בסיוע ליוצאים בשאלה נובע מפערי ההשכלה והתרבות העמוקים אותם חווים העוזבים את הקהילה החרדית, שלרוב מצטרפים להיעדר תמיכה מהמשפחה ובכך הופכים את ההשתלבות שלהם בחברה הכללית לקשה וארוכה.
הקושי רלוונטי לא רק למי שבוחרים להפוך לחילונים, אלא אף למי שמגדירים את עצמם כיום כמסורתיים או דתיים, בשל הצורך בהשלמת פערים בתחומים רבים, בהם לימודי ליבה, הכרות עם הצבא ועם החברה הישראלית והקושי להתקיים באופן עצמאי בשל אותם פערים.
עמותת “יוצאים לשינוי” מאמינה שהסיוע לאותם צעירים מהווה אינטרס וחובה של המדינה גם יחד, שכן היא זו שאפשרה את יצירת הפערים איתם הם נאלצים להתמודד והיא זו שתרוויח מהפיכתם לאזרחים יצרנים. בשנים האחרונות המדיניות הציבורית בישראל כוללת פעילות אקטיבית לשילובם של החרדים בשוק התעסוקה, בצבא ובמערכת ההשכלה הגבוהה, באמצעות מתן סיוע המאפשר להם לגשר על הפערים.
מרבית התכניות מפלות את בוגרי החינוך החרדי שאינם חרדים אל מול אלו שנותרו חרדים, מאחר והסיוע שהן מספקות מותנה בקיום אורח חיים חרדי כיום. לפיכך, חלק משמעותי מפעילות העמותה מתמקד בהשוואת הזכויות של כל בוגרי מערכת החינוך החרדית, ללא תלות באורח חייהם הנוכחי.
פיתוח תוכניות
יוצאים לשינוי מנסה ליצור שינוי לא רק בתוך העמותה אלא גם במרחב הישראלי בכללותו, מתוך אמונה ששינוי במסגרת שינויי המדיניות שמובילה העמותה פותחו שירותים ייעודיים ליוצאים במוסדות שונים, ומעבר לכך- נוצרה הזדמנות לפיתוח של שירותים על ידי 'יוצאים לשינוי' הניתנים על ידי גופים אחרים, ביניהם גופים וארגונים לא ממשלתיים שרוצים לסייע.
להמשך קריאה
מדיניות וסנגור
מי שיצאו בשאלה, אף על פי שהתחנכו באותם מוסדות חרדיים ועברו את אותו מסלול חיים, איבדו את זכאותם לתוכניות אותן פיתחה המדינה לחרדים. אנו פועלים ללא לאות להשוואת זכויותיהם של כלל בוגרי החינוך החרדי ללא תלות במצב דתי כיום.
להמשך קריאה
פרט וקהילה
התחום הצעיר בעמותה אך אחד המשמעותיים יותר בה. יוצאים לשינוי מפעילה מגוון תוכניות פרט וקהילה המתרכזות כולן סביב המרכז הפיזי שלנו, "הסלון"
להמשך קריאה
מחקר ותקשורת
יוצאים לשינוי משקיעה רבות במחקר על תופעת היציאה מהמגזר החרדי והבנתה וכן בהנגשתה לתקשורת בישראל ובעולם מתוך ההבנה כי בכדי ליצור מענים הולמים, חשוב להבין לעומק את הצרכים ולאחר מכן להנגישם לכלל האוכלוסיה. כאן מטה תוכלו להכנס לארכיוני המחקר והתקשורת שריכזנו.
להמשך קריאה